Interview med en sej pariser: Stephanie Gunderlach

Expat-liv, Frankrig, Kulturforskelle, Paris

Jeg faldt for nylig over det her interview  og blev begejstret over at læse om en anden dansk kvinde, der får oplevelsen af at få et barn i Frankrig og være på barsel i Paris. Det fascinerer mig at læse om andre danske kvinder i Frankrig, at spejle sig i deres oplevelser og kunne genkende, eller overraskes over deres erfaringer og oplevelser. Barselsoplevelse kan jeg især genkende og ønsket om at få en barsel der er så “dansk” som muligt, selvom man befinder sig i et andet land.

p

Det er selvfølgelig altid lidt noget andet at være på barsel et helt år i Paris, som jeg har mødt mange der har været så heldige at prøve. De har deres danske betalte barsel og er af forskellige grunde i Paris, for at vende tilbage til deres danske liv et år senere. Når man lever og arbejder i Frankrig permanent, har man ikke helt den samme luksus, og en noget kortere barsel – 3 mdr. betalt og X mdr. ubetalt – alt efter arbejdsgiveren.

“Mødregrupper findes ikke i Paris og de har som regel kun barsel i 3 måneder. Jeg har ikke set en eneste barnevogn i byen endnu, mit indtryk er, at de holder sig meget indenfor med deres børn. De fleste ammer heller ikke, det ville være uhørt at se en kvinde amme på en cafe. Det har jeg tænkt mig at være ligeglad med. Jeg ville altid dække mit bryst til, men jeg bliver nødt til at gøre tingene, som jeg ville herhjemme. ”

Så sejt med den amme-indstilling. Kørte selv samme princip og der var aldrig nogen som løftede et øjenbryn over det. (Se i øvrigt den her overskrift i Se og Hør 🙂 Håber at det lykkedes med den ammerevolution 🙂 )

baby

Nogle ting er dog bedre i Frankrig, man har fx til et godt sundshedsvæsen, hvor der er noget mere kontrol og opfølgning af den gravide – dog også delvist betalt af én selv.

Det bemærker Stephanie også i interviewet: “Jeg synes det er så sindssygt, at vi i et velfærdssamfund som Danmark, hvor vi betaler så høj skat, bliver ved med at skære i midlerne til de kvinder, der lige har født. Støtte i den første tid er grundlæggende for, at man får en god start! Hvis de kan protestere i Paris og brænde biler af i gaden fordi benzinpriserne stiger – hvorfor er danske kvinder så ikke mere oppe på barrikaderne i disse tider? I Paris er du indlagt i flere dage, hvor de holder opsyn med dig, du går også til mange flere undersøgelser under graviditeten.” 

to_the_moon_honey_stephanie_gundelach_mikkel_hansen_gravid_paris_-1024x693

Billede lånt fra bloggen “To The Moon, Honey”

Se for øvrigt Stephanies Paris-anbefalinger til højre i artiklen. De giver mig helt lyst til at gå på opdagelse i Paris 🙂

 

à plus

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s